HTML

Ági, Anna, Dóra

Gimiben senyvedünk, bár Ági nemrég meghalt.

Friss topikok

  • Fedrőcz: @szsz2010: Hát igen, de engem már a 4 éves óvodai barátnőm is meg tudott vigasztalni, ha úgy érezt... (2011.03.07. 12:38) Endokrinológia
  • York Ketchikan: elképesztő az analógia ;) (2011.03.06. 20:51) Tervek a jövő tanévre
  • York Ketchikan: pfff. majdnem eltelt egy év [két hónap híja] hogy írt valamit, hát gondoltam csak ránézek, hogy mé... (2011.03.06. 20:50) Gyász
  • Fedrőcz: Eeee... khm... köszönöm... (2011.01.05. 02:52) A nagy érdeklődésre való tekintettel...
  • Seele: Mi újság felétek? Hogy halad a hódítási hadművelet? (2010.11.18. 08:34) Hát az az igazság,

Linkblog

Depresszió

2010.01.23. 22:55 :: Fági

Ma elmentünk sétálni a ligetbe. Kicsit még nagyon le voltam taglózva a tegnapi eszmecserétől. Mi lakik ebben az emberben? Úgy siettem elé az Alexandrához, olyan sürgős fontoskodással, mintha az orvos menne a betegéhez.

Ő nagyon erősen a karjába zárt, a nyakamba fúrta az arcát és szorított, mintha sose akarna elengedni. Az jutott eszembe, hogy olyan, mint egy szegény, éhező vámpír.

Mászkáltunk az ösvényeken, és Ő a következőket mondta (igyekszem kb. szó szerint leírni emlékezetből):

- Szerintem én gyerekkorom óta depressziós voltam. Emlékszem, tízévesen a szívemhez szorítottam a papírvágó kést, és meg akartam halni. Azért ez nem semmi, mi? Tízévesen, gondolj bele. Lehet, hogy ezért is zabáltam annyit, ez volt az egyetlen örömöm az életben. Vagy fordítva volt, már eleve azért voltam depressziós, mert kövér voltam? A fene se tudja már. De talán nem is fontos.

- A depresszió? Hogy az milyen? Kérlek alássan, az egy nagyon sötét állapot, mikor az ember nem talál örömöt semmiben. Mintha mindent egy fénylenyelő függönyön keresztül néznél. Tompa, nyomott és komor az egész világ.

- Azért látom magam gonosznak, mert nem szerettem senkit, a szüleimet sem. Ez nem normális dolog.  Nemigen ragaszkodok hozzájuk, és mindig olyan érzésem van, hogy csak kihasználom őket, a kaját meg a ruhát meg a lakást, amit adnak, és hálátlan, önző disznó vagyok.

- Most már tudom, hogy a szeretet váltja meg az embert. Te szabadítottál ki abból a szarságból, amiben voltam. Amíg nem találkoztunk, naponta fontolgattam a halált, és tervezgettem, hogy milyen módon kéne az undorító jelenlétemtől megszabadítani a földet. Ültem az asztalomnál, és órákig azon törtem a fejem, hogy hogyan végezzek magammal.

- Azért szeretlek, mert te jó vagy - mondta áhítattal - Jó vagy és szent... Bennem csupáncsak annyi jó van, amennyi belőled rám árad.

- Mutatok neked valamit - mondta lelkesen - Várj, lehozom.

Ugyanis közben egy hurkot csináltunk az erdőben meg vissza, és megérkeztünk az Ő házuk elé. András felloholt, majd csakhamar visszatért, kezében egy könyvvel.

- Az 1984 Orwelltől - mutatta - egy baromi nyomasztó regény. Kábé tükrözte a hangulatomat. Nézd, mit írtam bele tavaly!

Felcsapta az első oldalt, ahova az volt írva az Ő szögletes betűivel: "Nincs megváltás".
- Ez volt régebben a mottóm - mondta. Ott, helyben előhúzott egy tollat a zsebéből, és jó vastagon áthúzta, sőt szenvedéllyel összefirkálta, míg kivehetetlenné vált.
- Ez többé nem igaz - mosolygott - Most már tudom, hogy VAN MEGVÁLTÁS. Te vagy az.

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://aginaploja.blog.hu/api/trackback/id/tr601679225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fági 2010.01.24. 19:49:14

@Token: te direkt szívózol velem?

York Ketchikan 2010.01.24. 21:28:54

kedves Ági, nézd el nekünk, külső szemlélőknek, de ez amit/amiket leírsz inkább valóak egy mesekönyvbe, és szerintem Token szimplán csak irigykedik és nem hisz a szemének

Fági 2010.01.24. 22:29:11

@York Ketchikan: hát ez az, én is attól félek, hogy ez az egész túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, és meglesz ennek még valamikor a böjtje.

Lakatosné Kati 2010.01.24. 22:51:41

@York Ketchikan: én nem látom ezt a kapcsolatot meseszerűen tökéletesnek, máris látszanak benne a rejtett aknák.

Nuthyyy 2010.01.25. 09:54:56

szerintem Token barátunk most kivételen nem ironizált.
süti beállítások módosítása